Duurzame inzetbaarheid: iedereen vindt er wat van, weet dat er iets mee gedaan moet worden, dat het goed klinkt als je als organisatie hiermee aan de slag gaat, maar ……

Puntje bij paaltje gebeurt er helaas nog te weinig. En dat terwijl de kosten oplopen.

Duurzame inzetbaarheid vs. kosten

Over welke kosten we het hebben? Wat denk je van de volgende: 

  • Personeelskosten van collega’s die voor langere tijd zijn uitgevallen
  • Dure uren voor externen/interimmers die de klap op moeten vangen
  • En wat denk je van de oplopende uren binnen HR om alles in goede banen te leiden?

Dan hebben we het nu alleen nog maar over het financiële plaatje, maar kijk eens verder:

  • De gevolgen op de werkvloer: er moeten dingen geregeld worden, taken moeten worden overgenomen, anderen inwerken, werkdruk neemt toe. 
  • Mensen komen binnen en gaan vrij snel weer weg en men weet niet zo goed waar dit aan ligt. 
  • Relatief veel mensen zijn overbelast, hebben burn-out klachten. 
  • Er wordt veel gemopperd in teams. 
  • Er wordt weinig verantwoordelijkheid genomen.

Natuurlijk is dit niet wat je wilt. Het kan anders, maar hoe?

Blije en bevlogen werknemers, een laag verzuim en minder verloop = duurzame inzetbaarheid

Leidinggevenden en medewerkers van de organisatie verlangen net als jij naar het hebben van de ideale organisatie, waarbij iedereen met plezier werkt, een zinvolle bijdrage levert, in balans is en er goede resultaten worden behaald. Werknemers zijn goed op hun plek, blijven lang in dienst en het verzuim en verloop zijn laag.

De doelen zijn duidelijk, zodat iedereen precies weet wat ze moeten doen. In teams is optimale samenwerking en men haalt het beste in elkaar naar boven. Collega’s vullen elkaar aan. Ieder doet waar hij goed in is. Medewerkers in deze organisatie zijn gezond en fit en hebben energie om hun werk te leveren.

Dan spreken we over duurzame inzetbaarheid. Dat is het ideale plaatje. 

Maar in de werkelijkheid? Daar gebeurt het niet vanzelf.

Dus is nu de tijd gekomen om echt aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid? Wil je een organisatie met alle HR KPI’s op groen, bevlogen werknemers en tevreden klanten? Dan gaan we graag samen met jou aan de slag!

Duurzame inzetbaarheid van a t/m z


Daar helpen we bij, en dan bedoelen we ook écht en bij het gehele traject in jouw organisatie. Van duurzame inzetbaarheid van medewerkers tot leidinggevenden. 
We starten bij de aanvraag van subsidies, het doen van een 0-meting, het trainen van leidinggevenden en medewerkers en zorgen zo nodig voor ondersteuning bij de implementatie door coaching on the job.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

medical-specialist

Prettige bijeenkomst, goede sfeer, prima begeleiding.” Open en transparant

Medisch specialist

Zeer goede voorbereiding en begeleiding van onze strategiedag; professioneel, inspirerend en doortastend

Medisch specialist

“Ik wil je nogmaals even bedanken voor de training van afgelopen donderdag. Zojuist heb ik met de betreffende collega even samen gezeten en heb ik haar de feedback kunnen geven. Ze reageerde erg goed en reflecteerde fijn op haar gedrag. Dank voor de handvatten die je hebt meegegeven”

Accountmanager overheid

Het kan natuurlijk zijn dat in jouw organisatie al een heleboel goed op de rit staat als het gaat om duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dan komen we graag in gesprek over wat er nog wel beter kan. We maken altijd  een programma op maat.  Als je geïnteresseerd bent in een los onderdeel, bijvoorbeeld een heisessie, waardenworkshop of consultancy, dan kan dat natuurlijk ook.

“Het was een verademing voor mij als bedrijfsarts om samen te werken met iemand die het echt snapt, theoretisch (wetskennis) maar met name ook de praktijk. Rian wist structureel het ziekteverzuim onder de 3 % te houden.”

Bart Nibberink, bedrijfsarts.