Wij zijn Marion Verdel en Rian Mourik. De een voormalig medisch specialist, de ander voormalig HR directeur. Wij hebben onze krachten gebundeld binnen 2bFocused en alle levens- en werkervaring samengebracht om organisaties te helpen in de transitie naar een gezonde werkomgeving.  

Wij hebben onze expertise ingezet in het bedrijfsleven, de zorg en de overheid en resultaten behaald met workshops over visie, missie en waarden en concrete interventies met als resultaat een duidelijke visie, helder en waardengedreven leiderschap, een halvering van het verzuim en afname van het personeelsverloop.

Rian Mourik

Rian Mourik

Als HR-directeur bij een multinational in de bouwwereld heb ik uitgebreide ervaring in duurzame inzetbaarheid, organisatieontwikkeling, verandermanagement en talentontwikkeling. Bij duurzame inzetbaarheid had en heb ik altijd oog voor het belang van de werknemer en de organisatie. Als ondernemer adviseer ik nu andere ondernemers om echt iets te doen aan duurzame inzetbaarheid.

Zo moeilijk is dat niet.

Je moet alleen wel de juiste stappen durven te zetten. Ik geloof in enerzijds het bevorderen van het welzijn van de medewerkers en het vergroten van het werkplezier ter preventie van verloop en verzuim, en anderzijds in de aanpak van (langdurig) ziekteverzuim door onder andere helder leiderschap.
Ik zie er naar uit om, samen met jou, duurzame inzetbaarheid en verbetering van de KPI’s in jouw organisatie te realiseren!

Benieuwd hoe wij duurzame inzetbaarheid binnen organisaties een boost geven?
Kijk dan hier

Marion Verdel

Marion Verdel

Met veel plezier deed ik jarenlang mijn werk als gynaecoloog. En waarom dan toch de switch naar trainer/procesbegeleider? Dat komt door mijn voorliefde voor communicatie. Goede communicatie is zo belangrijk. Natuurlijk in het contact met patiënten. Maar ook in de onderlinge samenwerking, met collega’s, leidinggevenden, medewerkers, klanten. En dat gaat niet altijd vanzelf.

En juist dan kom ik graag in beeld om het gesprek aan te gaan over dat wat speelt in teams en organisaties. Ook – of juist – onder de oppervlakte. En dan samen durven te kijken naar wat er al goed gaat en wat er anders/beter kan. Dit altijd met het uiteindelijke doel betere resultaten te behalen en meer werkplezier te hebben.

En ja, soms moet je daarvoor bepaalde vaardigheden trainen, zoals het geven van feedback, aanspreken op ongewenst gedrag, het geven van een goed compliment of het voeren van een lastig gesprek. En dat is precies waarvoor je mij kunt wakker bellen: trainen op softskills met effect.
Waar ik dit aanvankelijk alleen deed in ‘mijn eigen’ ziekenhuis, ben ik vanaf 2020 werkzaam als trainer en procesbegeleider binnen en buiten de zorg. Ik train over alles wat met communicatie, samenwerking en persoonlijke/professionele ontwikkeling te maken heeft. Verder begeleid ik heidagen, strategiesessies, intervisiegroepen en 360 graden feedback sessies met maatschappen/vakgroepen. Dit doe ik als zelfstandige, bij 2bFocused en ook voor onder andere de Amstel Academie, Q3 Performance, Bureau Helderder en Lighthouse Learning.

Partners

IMC

QuatroHR